Általános tájékoztató

A hálózatépítés az élethosszig tartó tanulás biztosításának hatékony eleme!

Miért?

A hálózatokon belül egymástól szerezhetünk meg ismereteket és szélesíthetjük látóterünket. Ezt információk, ötletek és kapcsolatrendszerek megosztásával érjük el. Egy részről a résztvevő partnerek közös hasznára idő és pénz megtakarítása érdekében maximálisan összevonjuk az erőforrásokat, más részről pedig kisebb ráfordítással többet érünk el. Egy sikeres hálózat tagjai másik partnerektől kaphatják meg a szükséges támogatást, buzdítást, motivációt. Ennek segítségével képesek új lehetőségek, közös érdekek és jó gyakorlatok feltárására és kidolgozására, és/vagy bizonyos problémás területek áthidalására. Az együttműködésnek köszönhetően a hálózat tagjai képesek a szükségletek jobb kezelésére és a döntéshozók hatékonyabb befolyásolására. A hálózat lehet társulás, együttműködés, kapcsolatlista, érdekcsoport, stb., hosszú- vagy rövidtávú, hivatalos vagy informális, illetve helyi, országos vagy nemzetközi szintű.

Kinek készült ez a Web-hely és mire használható?

Azoknak, akik új hálózatot akarnak létrehozni, és azoknak, akik már működtetnek hálózatot. Azoknak, akik a jó gyakorlatot meg akarják osztani másokkal, és azoknak, akik másoktól tanulni akarnak.

Ennek a Web-helynek a célja segítségnyújtás általános hálózatépítési problémák kezeléséhez innovatív megoldások ajánlásával. A törekvések és erőforrások összevonásával eszközök és jó gyakorlatok széles választékát gyűjtöttük össze és dolgoztuk ki.

Kik vagyunk mi?

A mi szervezetünk a nemzetek közötti EQUAL-Partnership "Bridges over Borders" szervezet része, amelynek képviselői Ausztriából, a Cseh Köztársaságból, Angliából, Németországból és Magyarországról érkeztek. A "Bridges over borders" célkitűzése összehangolt megközelítés kidolgozása az élethosszig tartó tanulásban való részvétel problémáinak a kezeléséhez.